Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info Akkoord

Wat veroorzaakt werkelijk hart- en vaatziekten?

Uit een onlangs in het Verenigd Koninkrijk gepubliceerde studie blijkt dat er een rechtstreeks verband bestaat tussen wat wij eten en ons risico op hart- en vaatziekten. De studie werd uitgevoerd door een team onderzoekers van de Universiteit van Oxford en bekeek de voeding van meer dan een half miljoen mensen. 

Uit de studie bleek dat degenen die veel groenten, fruit en noten aten, een aanzienlijk lager risico liepen op hart- en vaatziekten dan degenen die veel bewerkt vlees, geraffineerde koolhydraten en suikerhoudende dranken aten. 

Naar schatting heeft in het Verenigd Koninkrijk ongeveer de helft van alle mannen en een derde van alle vrouwen boven de 60 jaar een hart- en vaatziekte (CAD). Dit aantal zal alleen maar toenemen naarmate de bevolking ouder wordt. CAD is de belangrijkste doodsoorzaak in het VK, met meer dan 61.000 doden per jaar.

Wat betekent dit voor ons met betrekking tot aderverkalking?

Wel, de gegevens zijn duidelijk - als we ons risico op hart- en vaatziekten willen verminderen, moeten we onze voeding veranderen. We moeten meer vers, volwaardig voedsel eten en minder bewerkt, geraffineerd en suikerhoudend voedsel.

In deze blog onderzoeken we de gegevens over de oorzaken van hart- en vaatziekten en wat we eventueel kunnen doen om deze te voorkomen.

DEFINITIE VAN HART- EN VAATZIEKTEN

Hart- en vaatziekten (HVZ), ook bekend als hartziekten, is een algemene term voor verschillende aandoeningen die het hart en de bloedvaten aantasten. Door HVZ kunnen de slagaders vernauwen, waardoor het bloed er moeilijk doorheen kan stromen.

Dit kan leiden tot een hartaanval, een beroerte of andere hart gerelateerde problemen. HVZ is een belangrijke doodsoorzaak in de Verenigde Staten en een belangrijke oorzaak van invaliditeit. Het is belangrijk om de tekenen en symptomen van HVA kennen, zodat u zich vroeg kunt laten behandelen. 

Er zijn veel risicofactoren voor HVZ, waaronder hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, diabetes, roken en een familiegeschiedenis van de aandoening. U kunt uw risico op HVZ verlagen door gezonde levensstijlkeuzes te maken, zoals regelmatig bewegen, gezond eten en niet roken. Als u denkt dat u risico loopt op hart- en vaatziekten, is het belangrijk dat u uw arts bezoekt voor een controle. Die kan helpen uw risico te beoordelen en u adviseren hoe u dat risico kunt verminderen.

DE ONDERLIGGENDE OORZAAK VAN HART- EN VAATZIEKTEN

Hoewel er veel risicofactoren zijn voor HVZ, zoals een hoog cholesterolgehalte en een hoge bloeddruk, is de onderliggende oorzaak van de ziekte nog onbekend. Recent onderzoek begint echter licht te werpen op de mogelijke oorzaak van HVZ.

Studies suggereren dat een eiwit genaamd ApoA1 de schuldige kan zijn. ApoA1 komt in hoge concentraties voor in het bloed van mensen met HVZ, en lijkt de vorming van plaque in de slagaders te bevorderen. 

Hoewel meer onderzoek nodig is om de rol van ApoA1 bij HVZ te bevestigen, kan dit eiwit uiteindelijk worden gebruikt als doelwit voor nieuwe behandelingen voor de ziekte.

Er zijn vele andere risicofactoren voor HVZ, waaronder hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, diabetes, roken en familiegeschiedenis. Maar het goede nieuws is dat er dingen zijn die u kunt doen om uw risico te verminderen, zoals een gezonde levensstijl aanhouden, uw cholesterol onder controle houden en uw bloeddruk onder controle houden.

HOE KUNT U DE VOORKOMEN DAT HART- EN VAATZIEKTEN ZICH VOORTZETTEN?

 Als u de ontwikkeling van een hart- en vaatziekte wilt voorkomen, zijn er enkele unieke dingen die u kunt doen.

 1. Gezond eten  Een gezond dieet kan de progressie van deze ziekte helpen voorkomen door de hoeveelheid plaque in de slagaders te verminderen. Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om gezond te eten.Ten eerste moet u veel fruit en groenten eten. Deze voedingsmiddelen bevatten veel vezels, die kunnen helpen de hoeveelheid plaque in de slagaders te verminderen. Daarnaast moet u minder verzadigd vet en meer omega-3 vetzuren eten. Deze gezonde vetten kunnen helpen de ontsteking te verminderen die gepaard gaat met hart- en vaatziekten. Ten slotte moet u geraffineerde suikers en verwerkt voedsel vermijden. Deze voedingsmiddelen kunnen bijdragen tot de opbouw van plaque in de slagaders.
 2. Regelmatig bewegen  Er is veel wetenschappelijk bewijs dat regelmatige lichaamsbeweging de progressie van hart- en vaatziekten kan helpen voorkomen. De American Heart Association raadt volwassenen zelfs aan ten minste 150 minuten per week matig intensieve lichamelijke activiteit te beoefenen om hart- en vaatziekten te helpen voorkomen.
 3. Houd uw cholesterol en bloeddruk onder controle Een hoog cholesterolgehalte en een hoge bloeddruk zijn de belangrijkste oorzaken van hart- en vaatziekten (HVZ). HVZ is een belangrijke oorzaak van hartaanvallen en beroertes, en kan leiden tot invaliditeit en overlijden. Cholesterol en bloeddruk kunnen onder controle worden gehouden met veranderingen in levensstijl en medicatie. Behandeling kan de progressie van HVZ voorkomen of vertragen. Als u een hoog cholesterolgehalte of een hoge bloeddruk heeft, kan uw huisarts u advies geven over veranderingen in uw levensstijl en, indien nodig, medicijnen voorschrijven.
 4. Niet roken en geen alcohol gebruiken  Het is bekend dat roken en alcoholgebruik risicofactoren zijn voor het ontstaan van hart- en vaatziekten (HVZ). Recent bewijs suggereert echter dat deze gewoonten ook kunnen bijdragen aan de progressie van HVZ. Uit een in de National Library of Medicine gepubliceerde studie blijkt dat rokers en zware drinkers een grotere kans hebben om HVZ te ontwikkelen dan degenen die niet roken of drinken. Uit de studie bleek ook dat deze gewoonten verband houden met een hoger risico op overlijden aan HVZ.

BEHANDELINGS-MOGELIJKHEDEN VOOR HART- EN VAATZIEKTEN

Hoewel er geen genezing bestaat voor hart- en vaatziekten (HVZ), zijn er behandelingen beschikbaar die uw levenskwaliteit kunnen verbeteren en uw levensverwachting kunnen verlengen. HVZ is een progressieve ziekte, wat betekent dat deze in de loop der tijd meestal verergert. Met een vroege diagnose en behandeling kunt u echter de progressie van HVZ vertragen en uw algehele gezondheid verbeteren.

Er zijn enkele primaire behandelmogelijkheden voor HVZ:

 1. Veranderingen in levensstijl vermindert aderverkalking : Het maken van gezonde levensstijlkeuzes is het belangrijkste wat u kunt doen om HVZ te beheersen. Dit omvat het eten van een gezond dieet, regelmatig bewegen, stoppen met roken en omgaan met stress.
 2. Medicijnen: Er zijn verschillende medicijnen die kunnen worden gebruikt om HVZ te behandelen. Deze omvatten aspirine, b├Ętablokkers, ACE-remmers en statines. B├Ętablokkers zijn een type medicatie dat kan worden gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk en hartritmestoornissen. ACE-remmers zijn van het soort dat gebruikt kan worden voor de behandeling van hoge bloeddruk en hartfalen. Statines zijn geneesmiddelen die kunnen worden gebruikt om een hoog cholesterolgehalte te behandelen.
 3. Operatie om aderverkalking te verwijderen Er zijn veel verschillende soorten operaties beschikbaar om hart- en vaatziekten te behandelen. Welk type operatie voor u het meest geschikt is, hangt af van de ernst van uw aandoening en uw algemene gezondheidstoestand. Enkele van de meest voorkomende soorten operaties voor hart- en vaatziekten zijn coronaire bypass-operaties (CABG), angioplastie en stenting.Angioplastiek is een minimaal ingrijpende operatie die wordt gebruikt om verstopte slagaders te openen. Een bypassoperatie is een meer ingrijpende operatie die wordt gebruikt om geblokkeerde slagaders volledig te omzeilen. Een klepvervangende operatie wordt gebruikt om beschadigde of zieke kleppen in het hart te vervangen. Een CABG-operatie is een grote operatie waarbij een gezond bloedvat uit een ander deel van het lichaam wordt genomen en gebruikt om het geblokkeerde of vernauwde deel van de slagader te omzeilen. Een CABG-operatie wordt meestal uitgevoerd wanneer andere behandelingen, zoals angioplastiek, niet hebben gewerkt of wanneer er meer dan één verstopping in de slagaders is.

WANNEER MOET U NAAR DE DOKTER VOOR EEN HART- EN VAATZIEKTE?

Als u een van de volgende symptomen heeft, moet u zo snel mogelijk naar een dokter gaan:

 • Pijn op de borst of ongemak dat niet overgaat
 • Kortademigheid
 • Hartkloppingen
 • Duizeligheid of licht in het hoofd
 • Zwelling in uw benen of voeten 

Als u een van deze symptomen ervaart, is het belangrijk om meteen naar een arts te gaan. Een arts kan vaststellen of u al dan niet een hart- en vaatziekte heeft en u de beste behandeling aanbevelen.

HOE KAN RECOVER-ME HELPEN BIJ ADERVERKALKING; HART- EN VAATZIEKTEN

Stikstofmonoxide is een krachtig bloedvat verwijdend gas dat beschermt tegen atherosclerose en hartziekten. Het kan door het menselijk lichaam op natuurlijke wijze worden aangemaakt, maar als het eenmaal op is, wordt je lichaam weerloos. Naarmate u ouder wordt, produceert uw lichaam minder stikstofmonoxide. Dit vermindert de effectiviteit van uw bloedstroom en maakt deze gevoeliger voor schade door vrije radicalen en andere stressfactoren. Arginine is nodig om de NO-productie in uw lichaam op peil te houden.

Ons onderzoeksteam heeft meer dan een jaar besteed aan het ontwikkelen van de beste en meest effectieve formule.

RECOVER ME is een unieke mix van aminozuren en een drager die een gecontroleerde omzetting van de aminozuren in stikstofmonoxide mogelijk maakt. .

RECOVER ME kan helpen de bloeddruk te verlagen, de bloedstroom te verbeteren en ontstekingen in de slagaders te verminderen. Bovendien is aangetoond dat stikstofmonoxide de groei van plaque in de slagaders afremt, wat een belangrijke oorzaak is van hartaandoeningen.

Daarom noemen we Recover-Me een "baanbrekende" ondersteuning in het voorkomen van  Hart-en-vaatziekten.

Klik ook eens op links hieronder voor meer informatie.

Aderverkalking Tegengaan | Aderverkalking Wat Te Doen | Verbeteren Doorbloeding | Hoge Cholesterol Verlagen | Hoge Bloeddruk Verlagen

Een moment geduld alstublieft. We schakelen u door naar de betalingsprovider.